Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

1
Kanađani više gledaju televiziju nego što vode ljubav
TV bolji od seksa!
       TORONTO - Kanađani više vremena provode gledajući televiziju ili surfujući po Internetu nego uživajući u romantici i polnom odnosu sa svojim partnerima ili partnerkama. 
 
1
Divovski kip slavne kolumbijske pjevačice kraasiće trg njen rodnog grada
Napravio divovsku Shakiru!
    BOGOTA - Divovski kip slavne kolumbijske pjevačice Shakire jednog njemačkog kipara uskoro će krasiti trg njenog rodnog grada Barranquilla na sjeveru Kolumbije, list El Tiempo.  
 
1
Mlada udovica častila trudnu konobaricu
Ostavila bakšiš - hiljadu dolara!
    GOŠĆA restorana u Roanokeu u Viriginiji ostavila je konobarici, devetnaestogodišnjoj trudnici, napojnicu od blizu 1.000 dolara, prenio je jedan mjesni list.
 
 
1
Samo u Kini
Otvorena banka ljudskih mirisa!
          U Kini je otvorena prva baza podataka s mirisima ljudskog tijela na svijetu. Banka mirisa u Nanjingu sadrži 500 različitih mirisa i trebala bi pomoći policijskim psima pri hvatanju kriminalaca.  
 
1
Smrt partnera se preboli za šest mjeseci
Pola godine da se preboli!
          Udovice i udovce obično zamišljamo kao tužne, pa čak i uplakane, ali novo istraživanje kaže da mnoge osobe u samo pola godine prebole gubitak partnera. 
 
1
Starost-ludost
Napaljeni penzioneri!
          Kad su se policajci zaustavili uz vozilo koje se ljuljalo, imali su što vidjeti - potpuno golu sedamdesetogodišnju ženu kako pokušava voditi ljubav s vozačem, 11 godina mlađim muškarcem  
 
1
Istraživanje u Britaniji
I jači pol opsjednut izgledom!
          Britansko istraživanje pokazalo je da je sve više muškaraca opsjednuto vlastitim tijelom i izgledom. Svaki treći muškarac tvrdi da mrzi svoj pivski stomak, a svaki četvrti to može reći i za cijelo svoje tijelo.  
 
1
Preprodaja flore i faune je nakon droge najrašireniji ilegalni posao u svijetu
U automobilu - 1000 krokodila!
       U Južnoj Africi uhvaćen je čovjek u čijem je automobilu pronađeno 1.067 tek izlegnutih krokodilčića. 
 
1
Inicijativa komunista Sankt Peterburga
Beogradska ulica - Miloševićeva!
          Komunisti Sankt Peterburga predlažu da se Beogradska ulica u njihovom gradu preimenuje u ulicu Slobodana Miloševića. Žele i njegovo poprsje u parku na jugu grada.  
 
1
U Šangaju
Smanjuju groblja da živi imaju mjesta!
         Kako bi 17 miliona stanovnika ekonomske i finansijske prijestolnice Kine imalo dovoljno mjesta, Šangaj će smanjiti veličinu svojih grobnih mjesta, piše list Shanghai Daily.  
 
1
Nauka podbacila
Čuvao zamrznuta tijela roditelja!
       Tijela jednog francuskog para zaleđenog godinama u nadi da će im napredovanje nauke omogućiti povratak u život, kremirao je njihov sin nakon kvara na uređaju za zamrzavanje, izvijestio je u četvrtak regionalni list Le Courrier de l'Ouest. 
 
1
Gradić u istočnom dijelu Njemačke
Prodaju snijeg preko Interneta!
          Jedan gradić u istočnom dijelu Njemačke prodao je putem Interneta nekoliko kamiona snijega sa svojih ulica za preko 2.000 eura, a sav novac namijenjen je u dobrotvorne svrhe.  
 
1
U Njemačkoj
Prostitutke uče za medicinske sestre!
          Njemačke prostitutke dobile su priliku preškolovati se u medicinske sestre. Tridesetak 'prijateljica noći' starih između 20 i 40 godina učestvuje u dvogodišnjem programu obuke nakon čega će moći raditi kao medicinske sestre na gerijatrijskim odjelima bolnica.  
 
1
Od raka prostate godišnje u svijetu umre 221.000 muškaraca
Za rak prostate - ljute papričice!
          Kapsaicin, materija koja crvenu papriku čini ljutom, može ubiti ćelije tumora na oboljeloj prostati, pokazuju rezultati novog istraživanja.  
 
1
Prirodni fenomen
Crveni snijeg pao na Rusiju!
       Sjever Rusije ponovo je u crvenom, zahvaljujući snijegu u boji koji je pao na tu bivšu komunističku zemlju. Na dijelove krajnjeg sjevera zemlje pao je kremasti crvenkasti snijeg, kombinacija dvije meteorološke pojave.  
 
1
Istraživanje
Manje mesa - manje kila!
       Mesojedi koji pređu na većinom vegetarijansku ishranu manje i sporije će se debljati od onih koji ne promjene način ishrane, pokazalo je istraživanje. 
 
1
Zaboravite odjeću
Goli mladenci - hit u Kini!
       Zaboravite skromna odijela u Maovom stilu – zapravo, zaboravite bilo kakvu odjeću: mladi parovi u Kini sve se češće nakon vjenčanja slikaju potpuno goli 
 
1
U Japanu
Robot koji brine o starijima!
       Japanski istraživački tim najavio je izradu robota u ljudskoj veličini koji će gledati, slušati i moći omirisati ljudska bića za koje će biti i napravljen da im pomaže i služi.  
 
1
U Patagoniji
Turisti gledali pucanje lednika!
          Šezdeset metara dugačak komad leda odlomio se usred noći u Patagoniji pred očima više stotina turista. Iako se slabo vidjelo, tutnjava se čula kilometrima daleko.  
 
1
Cuddle party - hit u New Yorku
Maženja u pidžami!
          Što biste rekli da ugledate gomilu ljudi u pidžamama koji se izležavaju, maze i grle? Sigurno biste pomislili kako će biti seksa. Ali, prevarili biste se. Na cuddle partyjima on je strogo zabranjen.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|