Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

1
U jednom hotelu na sjeveru Njemačke
Cijena noćenja - prema kilaži!
          Vlasnik hotela u Nordenu, na sjeveru Njemačke, uskladio je tarife noćenja u svom objektu sa kilažom gostiju. Čim uđu u hotel, koji se nalazi nedaleko od holandske granice, gosti su pozvani da stanu na vagu, a potom vlasnik fakturiše noćenje po cijeni od 0,5 eura po kilogramu, prenijela je agencija Rojters. 
 
1
Pravo na plaćeni prekovremeni rad, porodiljski dopust, praznike..
Striptizete se izborile!
          Sindikat australijanskih striptizeta izborio je nova prava za svoje članice. Nadležna državna služba odobrila je nekoliko novih pravila za zapošljavanje striptizeta i egzotičnih plesačica, okupljenih u jedinstven nacionalni sindikat.  
 
1
Sadrže karotenoide pomažu u regulaciji imunološkog sistema
Paradajz i šargarepa protiv astme!
       Žene koje jedu puno paradajza, šargarepe i lisnatog povrća imaju manje šanse da obole od astme, tvrde naučnici. 
 
1
Kanađani više gledaju televiziju nego što vode ljubav
TV bolji od seksa!
       TORONTO - Kanađani više vremena provode gledajući televiziju ili surfujući po Internetu nego uživajući u romantici i polnom odnosu sa svojim partnerima ili partnerkama. 
 
1
Divovski kip slavne kolumbijske pjevačice kraasiće trg njen rodnog grada
Napravio divovsku Shakiru!
    BOGOTA - Divovski kip slavne kolumbijske pjevačice Shakire jednog njemačkog kipara uskoro će krasiti trg njenog rodnog grada Barranquilla na sjeveru Kolumbije, list El Tiempo.  
 
1
Mlada udovica častila trudnu konobaricu
Ostavila bakšiš - hiljadu dolara!
    GOŠĆA restorana u Roanokeu u Viriginiji ostavila je konobarici, devetnaestogodišnjoj trudnici, napojnicu od blizu 1.000 dolara, prenio je jedan mjesni list.
 
 
1
Samo u Kini
Otvorena banka ljudskih mirisa!
          U Kini je otvorena prva baza podataka s mirisima ljudskog tijela na svijetu. Banka mirisa u Nanjingu sadrži 500 različitih mirisa i trebala bi pomoći policijskim psima pri hvatanju kriminalaca.  
 
1
Smrt partnera se preboli za šest mjeseci
Pola godine da se preboli!
          Udovice i udovce obično zamišljamo kao tužne, pa čak i uplakane, ali novo istraživanje kaže da mnoge osobe u samo pola godine prebole gubitak partnera. 
 
1
Starost-ludost
Napaljeni penzioneri!
          Kad su se policajci zaustavili uz vozilo koje se ljuljalo, imali su što vidjeti - potpuno golu sedamdesetogodišnju ženu kako pokušava voditi ljubav s vozačem, 11 godina mlađim muškarcem  
 
1
Istraživanje u Britaniji
I jači pol opsjednut izgledom!
          Britansko istraživanje pokazalo je da je sve više muškaraca opsjednuto vlastitim tijelom i izgledom. Svaki treći muškarac tvrdi da mrzi svoj pivski stomak, a svaki četvrti to može reći i za cijelo svoje tijelo.  
 
1
Preprodaja flore i faune je nakon droge najrašireniji ilegalni posao u svijetu
U automobilu - 1000 krokodila!
       U Južnoj Africi uhvaćen je čovjek u čijem je automobilu pronađeno 1.067 tek izlegnutih krokodilčića. 
 
1
Inicijativa komunista Sankt Peterburga
Beogradska ulica - Miloševićeva!
          Komunisti Sankt Peterburga predlažu da se Beogradska ulica u njihovom gradu preimenuje u ulicu Slobodana Miloševića. Žele i njegovo poprsje u parku na jugu grada.  
 
1
U Šangaju
Smanjuju groblja da živi imaju mjesta!
         Kako bi 17 miliona stanovnika ekonomske i finansijske prijestolnice Kine imalo dovoljno mjesta, Šangaj će smanjiti veličinu svojih grobnih mjesta, piše list Shanghai Daily.  
 
1
Nauka podbacila
Čuvao zamrznuta tijela roditelja!
       Tijela jednog francuskog para zaleđenog godinama u nadi da će im napredovanje nauke omogućiti povratak u život, kremirao je njihov sin nakon kvara na uređaju za zamrzavanje, izvijestio je u četvrtak regionalni list Le Courrier de l'Ouest. 
 
1
Gradić u istočnom dijelu Njemačke
Prodaju snijeg preko Interneta!
          Jedan gradić u istočnom dijelu Njemačke prodao je putem Interneta nekoliko kamiona snijega sa svojih ulica za preko 2.000 eura, a sav novac namijenjen je u dobrotvorne svrhe.  
 
1
U Njemačkoj
Prostitutke uče za medicinske sestre!
          Njemačke prostitutke dobile su priliku preškolovati se u medicinske sestre. Tridesetak 'prijateljica noći' starih između 20 i 40 godina učestvuje u dvogodišnjem programu obuke nakon čega će moći raditi kao medicinske sestre na gerijatrijskim odjelima bolnica.  
 
1
Od raka prostate godišnje u svijetu umre 221.000 muškaraca
Za rak prostate - ljute papričice!
          Kapsaicin, materija koja crvenu papriku čini ljutom, može ubiti ćelije tumora na oboljeloj prostati, pokazuju rezultati novog istraživanja.  
 
1
Prirodni fenomen
Crveni snijeg pao na Rusiju!
       Sjever Rusije ponovo je u crvenom, zahvaljujući snijegu u boji koji je pao na tu bivšu komunističku zemlju. Na dijelove krajnjeg sjevera zemlje pao je kremasti crvenkasti snijeg, kombinacija dvije meteorološke pojave.  
 
1
Istraživanje
Manje mesa - manje kila!
       Mesojedi koji pređu na većinom vegetarijansku ishranu manje i sporije će se debljati od onih koji ne promjene način ishrane, pokazalo je istraživanje. 
 
1
Zaboravite odjeću
Goli mladenci - hit u Kini!
       Zaboravite skromna odijela u Maovom stilu – zapravo, zaboravite bilo kakvu odjeću: mladi parovi u Kini sve se češće nakon vjenčanja slikaju potpuno goli 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|