Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

2
Danci proizveli biljku arabidopsis thaliana
Biljka koja otkriva nagazne mine!
          Danski naučnici genetski su promijenili biljku koja reaguje na azot-oksid u zemlji i mijenja svoju boju u crveno te na taj način ukazuje na opasnost nagaznih mina. 
 
2
Pronađeno pod Brooklynskim mostom
Sklonište iz vremena Hladnog rata!
          Njujorški radnici su tokom redovnog remonta Brooklynskog mosta pronašli sklonište koje je izgrađeno za vrijeme Hladnog rata, a koje je trebalo poslužiti kao zaklon građanima u slučaju nuklearnog napada, javlja CNN. 
 
2
Mačke se uvijek dočekaju na noge
Preživio pad sa 24 metra!
    SUMMERVILLE - Mačak Piper potvrdio je uzrečicu da se mačke uvijek dočekaju na noge, nakon što je preživio pad sa 24 metra.  
 
2
Ljubavni odnosi utiču na težinu žena
Ljubav deblja i mrša!
          Britanska podružnica kompanije Weight Watchers sprovela je istraživanje koje je pokazalo da ljubavni odnosi mogu uticati na tjelesnu težinu žena 
 
2
Jednim klikom
Zavirite u unutrašnjost vulkana!
          Zahvaljujući kamerama postavljenim svuda oko vulkana Augustine na Aljasci, svako s internetskom vezom može zaviriti u unutrašnjost eruptirajućeg vulkana a da ne riskira smrt. 
 
2
Zgrada Italijanskog kulturnog instituta u Tokiju odudara od okruženja
Italijani naljutili Japance!
          Italijanske vlasti pokušavaju umiriti stanovnike centra Tokija koji su, bijesni zbog sjajnocrvene boje nove zgrade Italijanskog kulturnog instituta, čak potpisivali peticiju.  
 
2
Američki tinejdžer preživio "let" u tornadu
Pola kilometra 'jahao' tornado!
          Ugodna veče kod kuće jednom je američkom tinejdžeru postala prava noćna mora. Dok je bio samo u boksericama, njegov dom pogodio je tornado, usisao ga i nosio preko 400 metara.  
 
2
Preduzeće SITA koje prati izgubljeni prtljag saopštilo
Godišnje nestane 30 miliona kofera!
    Oko 30.000.000 komada prtljaga svake godine bude izgubljeno u avio saobraćaju u svijetu, a od tog broja 204.000 nikada ne bude pronadjeno. 
 
2
Za izložbu slavnog umjetnika unaprijed prodato 10 000 ulaznica
Michelangelo ruši rekorde!
    Izložba Michelangelovih crteža pod nazivom "Michelangelo Drawings: Closer to the Master", koja se otvara u četvrtak u British Museumu, sružila je rekord muzeja prodavši unaprijed čak 10,868 hiljada ulaznica. 
 
2
Amerikanka se udaje za ubicu kojeg još nije upoznala uživo
Udaja za okrutnog ubicu!
          Justine Mirth (32) odlučila je da se uda za jednog od ubica čiji su zločini opisani u poznatom filmu „Dječaci ne plaču”, u kojem je glumila oskarovka Hilari Svonk. Justine je medijima izjavila da jedva čeka da se uda za Toma Nessena, iako ga nikad nije videla uživo. 
 
2
Važan samopregled
Asimetrične grudi - veći rizik od raka?
       Kod žena, kod kojih je asimetrija grudi jače izražena, postoji veća mogućnost da obole od raka dojke, upozoravaju britanski naučnici. 
 
2
Još jedna instalacija poznatog umjetničkog fotografa Spencer Tunicka
Hiljadu golaća na trgu!
       Poznati umjetnički fotograf Spencer Tunick postavio je novu instalaciju u Venezueli. Tunick je stekao ime svojim kontroverznim ´tjelobrazima´ koji uključuju hiljade golih tijela poređanih na gradskim trgovima, u parkovima ili velikim napuštenim zgradama.  
 
2
Istraživanje
Optimisti žive duže!
          Kod optimističnih osoba znatno je smanjen rizik od srčanih oboljenja, a ako od njih obole, smrtnost je za 50 posto manja od prosjeka. 
 
2
Još jedna bizarnost predsjednika Turkmenistana
Predsjednik osigurao Turkmenima raj!
          'Dok sam pisao "Ruknamu" obratio sam se Alahu i zauzeo se da oni koji je triput pročitaju bez odlaganje budu primljeni u božje kraljevstvo', kaže predsjednik Turkmenistana.  
 
2
Kampanja U pograničnom dijelju Njemačke i Austrije
Pomogni svojoj prostitutki!
          Muškarci smatraju da je prostitutka jednostavno stvar koju kupuju. Ali neke su na to natjerane, pa policija traži pomoć. Ako sumnjaju da je prijateljica noći na to prisiljena, mušterije to mogu prijaviti.  
 
2
Danas u 19,25
Počinje proljeće!
    Proljeće u našim područjcma počinje u 19 sati, 25 minuta i 30 sekundi i trajaće do 21. juna, kada počinje ljeto. 
 
2
Poslije obilnih kiša u selu Tutići kod Mojkovca
Ulovio pastrmke - u podrumu!
    Poslije obilnih kiša, u poplavljenom podrumu Mila Tutića iz mjesta Tutići kod Mojkovca pojavile su se pastrmke! Dospjele su sa podzemnim vodama i potiču iz dva obližnja potoka.
 
 
1
Ljubljenje je najbolji afrodizijak
Poljubac je obećanje sreće!
       Ljubljenje - romantičan čin od kojeg nam ponekad klecaju koljena pokreće čak 29 mišića, a u isto vrijeme je i lijek protiv bolova. Zato - ljubite se kad god vam se pruži prilika 
 
1
Porodica iz indijanskog plemena Mescalero tužio producente Turner films Inc
Tuže Spielberga - zbog šišanja!
    Porodica iz indijanskog plemena Mescalero apaša tužila je producente tv-serije Stevena Spielberga jer su njihovoj djevojčici za potrebe snimanja skratili kosu bez prethodnog dogovora.
 
 
1
Istraživanje
Proteinske dijete nezdrave!
          Dijete koje se temelje na niskom unosu ugljenohidrata, a povećanoj konzumaciji bjelančevina možda su uspješne u skidanju kilograma, ali naučnici upozoravaju da mogu biti nezdrave. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|