Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

1
Reakcije na prvi broj Playboya u Indoneziji
Teroristički napadi zbog Playboya!
       Iako je u Indoneziji izašao tek prvi broj Playboya, u više nego čednoj verziji, već se oko njega vodi rat, a militantne islamističke grupe prijete upotrebom nasilja ukoliko se ne povuče iz prodaje.  
 
1
Turistički hit Češke
Kupke - u pivu!
    Posljednji češki turistički hit jesu kupke od piva koju reklamiraju kao terapeutske te tako privlače bogate klijente, mahom Ruse. 
 
1
Muzej prekinutih veza
Čuva "dokaze" bivših ljubavi!
    Museum of Broken Relationships (Muzej prekinutih veza) čuva vaše materijalne i nematerijalne emotivne baštine prekinutih veza, a o čemu se radi možete pogledati do 14. maja na 40. zagrebačkom salonu u Gliptoteci HAZU na otvaranje 13. aprila.  
 
1
Studija albanskog Instituta za javno zdravstvo pokazala
Tirana najbučnija prijestonica!
    Studija, koju je uradio albanski Institut za javno zdravstvo u osam velikih gradova, ustanovila je kako nivo buke koji se izmjeri u Tirani tokom dana može dostići 80 decibela, dok je prosječna buka u ostalim evropskim zemljama 50 decibela, javila je Xinhua. 
 
0
Dok u zajedničkom životu muškarci mršaju
Sa momkom - žene deblje!
          Žene postaju sklonije debljanju i nezdravoj prehrani kada se presele kod momka, tvrde naučnici. 
 
0
Malerozni kradljivac u Londonu
Sendvič otkrio provalnika!
    LONDON - Britanski provalnik koji je ostavio nepojedeni sendvič na mjestu razbojstva uhvaćen je nekoliko mjeseci kasnije zahvaljujući njegovom DNK uzetom sa sendviča.
 
 
0
I naravno izbjegao kaznu
Siledžija oženio žrtvu!
          WELLINGTON - Kako bi se spasio od prijeteće kazne za silovanje, novozelandski nasilnik oženio je svoju žrtvu, objavila je u četvrtak štampa u Wellingtonu. 
 
0
Poljubac u javnosti duži od 5 minuta kazneno djelo
Poljubac ograničen na 5 minuta!
          DŽAKARTA - Gradska uprava Tangeranga, predgrađa Džakarte, odredila je vrijeme trajanja poljupca na javnim mjestima na pet minuta, pod prijetnjom hapšenja, javljaju indonezijski mediji.  
 
0
Zet odlučan da se otarasi tašte
Tašta na prodaju!
          U odnosu tašti i zetova najčešće ne cvjetaju ruže, ali rijetki će otići tako daleko kao što je otišao Steve Owen. On je svoju taštu ponudio na eBayevoj aukciji. Kaže da je smrtno ozbiljan.  
 
0
Imućni Njujorčani nude besplatno stanovanje u svojim apartmanima
Jedina kirija - seks!
          Ženama koje trebaju krov nad glavom, imućni Njujorčani nude besplatno stanovanje u svojim apartmanima. Zauzvrat, one se samo trebaju seksati s njima kad god oni to požele.  
 
0
Ukusi Britanaca se promijenili
Kafa „pregazila” pivo!
          Ukusi Britanaca tokom poslednjih nekoliko godina radikalno su se izmijenili - sve je manje onih koji piju pivo, a sve više ljubitelja kafe. 
 
0
Zdravica za dobro zdravlje i dug život?!
Terapija urinom – istine i mitovi!
          Više od tri miliona Kineza svakodnevno pije vlastiti urin iz medicinskih razloga; bivši indijski premijer bio je jedan od zagovornika ove prirodne terapije, a doživio je 99 godina; pijenje 'vlastitog soka' navodno nije bilo strano ni pop zvijezdama poput Jima Morrisona ili Stevea McQueena, a u alternativnoj medicini postoji čitav pokret koji ističe urin kao čudotvorni lijek za mnoge bolesti... 
 
0
Istraživanje
Nesiguran posao - loš po zdravlje!
          Rad na nesigurnom i stalno ugroženom radnom mjestu može ozbiljno ugroziti mentalno i tjelesno zdravlje osobe, tvrde naučnici sa Instituta Michigan. 
 
0
Tvrdnje njmačkog novinara
Einsteinova formula pogrešna?
          Nakon što je Albert Einstein stvorio svoju formulu E = mc2, priznao je da ne zna je li ona ispravna. Rene Delavy, njemački novinar, bloger i gost kolumnist za WorldNews kaže da nije. Ispravna formula je, tvrdi, "E = mc2 - X". 
 
0
Istraživanje škotskih naučnika pokazalo
Situiranim ženama važniji izgled!
    LONDON - Financijski nezavisne žene puno više zanima muškarčevo fizičko nego materijalno stanje, objavili su škotski naučnici.  
 
0
Tako tvrde naučnici
Manje kalorija za duži život!
          WASHINGTON - Smanjen unos kalorija može produžiti život, izvijestili su naučnici u najnovijem broju časopisa Američkog ljekarskog udruženja nakon prvih ispitivanja. 
 
0
U Londonu žene voze žene
Ružičasti taksiji samo za žene!
          Dok britanska vlada nastoji suzbiti sve češće nekažnjeno nasilje u zemlji, dvije su Engleskinje došle na zanimljivu ideju i u Londonu uvele "ružičaste taksije" rezervisane samo za žene koje isto tako voze samo žene. 
 
0
Većina zaraženih mlađa od 30 godina
Svaki stoti Rus zaražen sa HIV?
          Više od 80 posto HIV pozitivnih osoba u Rusiji mlađe je od 30 godina, pokazao je izvještaj UNAIDS. Broj zaraženih virusom HIV u toj se zemlji gotovo udvostručio samo u posljednjih pet godina, što bi moglo imati velike posljedice za zemlju koja je ionako u velikoj demografskoj krizi.  
 
0
Za digitalno doba
Digitalni nadgrobni spomenik!
       Holandski izumitelj i inženjer u penziji izumio je digitalnu nadgrobnu ploču s LCD ekranom, na kojem se mogu prikazivati slike i filmovi iz pokojnikovog života.  
 
0
Kompanija Robbins Bros. nudi drugu priliku za muškarce koji su uprskali prosidbu
Druga prilika za muškarce!
         Odvešću te na vjenčanje, ljubavi moja... Svaka bi žena voljela čuti te riječi. Ali, što se dešava kad on zakaže, a prosidba postane prava katastrofa? Amerikanci imaju odgovor i na to. Naravno!  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|