Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

1
Kraljica ni izdaleka nije najbogatija u Velikoj Britaniji
Elizabeta II "teška" 390 miliona €!
    Iako kraljica Elizabeta II zapošljava 1.200 ljudi, posjeduje dvorce i jedinstvenu kolekciju maraka, nije ni izdaleka najbogatija osoba u Velikoj Britaniji 
 
1
Veliko proljetnje spremanje svemirske stanice
I astronauti brišu prašinu!
    MOSKVA - Astronauti na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) najavili su u subotu veliko proljetno čišćenje svemirske stanice.  
 
1
BRITANSKA cyber djevojka Lara Croft ušla u Guinessovu knjigu rekorda
Lara Croft oborila svjetske rekorde!
    BRITANSKA cyber djevojka Lara Croft ušla je u Guinessovu knjigu rekorda kao "Najuspješniji ženski lik" u video igricama.
 
 
1
Izvještaj Instituta odjevne tehnologije u Pekingu
Kineskinjama rastu grudi!
          Prema istraživanju Instituta odjevne tehnologije u Pekingu, Kineskinje danas u prosjeku imaju veće grudi nego u prošloj deceniji. 
 
1
Žena koja je prva pozirala u bikiniju dobila je oko 50 hiljada ponuda za brak
Bikini slavi 60.!
          Izmislio ga je francuski inženjer, ime je dobio po poprištu nuklearnih pokusa i odmah nakon lansiranja doživio je neuspjeh. Ali 60 godina kasnije Francuska se sprema proslaviti godišnjicu bikinija – odjevnog predmeta koji je zauvijek promijenio svijet mode  
 
1
Tvrdnje naučnika
Majčino mlijeko blokira virus HIV?
       Materija koja se nalazi u majčinom mlijeku mogla bi smanjiti prenošenje virusa HIV dojenčadi, tvrde naučnici. 
 
1
BMW 3 postao je automobil godine na njujorškom auto salonu
BMW serije 3 – auto godine!
          Iako je početkom izbora odabrano čak 27 kandidata za ovu prestižnu nagradu, s vremenom se broj istopio na njih svega tri – BMW serije 3, Mazdu MX-5 i Porsche Cayman S. Žiri je nagradu dodijelio BMW serije 3 zbog, kako kažu, sklada između performansi i praktičnosti te stila i ozbiljnosti koji je BMW u seriji 3 inkorporirao bolje od bilo kojeg drugog kandidata.
 
 
1
Istraživanje
U San Francisku najviše homoseksualaca!
          U San Francisku živi najveći postotak homoseksualaca u svijetu, pokazale su najnovije statistike. Gradski odjel javnog zdravstva u evidenciji ima oko 64.000 homoseksualnih muškaraca starijih od 15 godina koji trenutno žive u San Francisku.  
 
1
Pojedu četvrtinu čokolade u EU
Britanci najviše vole čokoladu!
          LONDON - Britanci su najveće izjelice čokolade u Evropi jer su u 2005. sami pojeli četvrtinu čokolade u Uniji, pokazalo je istraživanje agencije Datamonitor. 
 
1
Tridesetpetogodišnji Australijanac preživio tri mjueseca sam u pustinji
Jeo - zmije, pijavice...!
    Tridesetpetogodišnji Australijanac Ricky Megee preživio je tri mjeseca sam u pustinji jedući zmije, pijavice, guštere, crve i žabe, nakon što su ga trojica nepoznatih auto-stopera navodno pokušala ubiti.

 
 
1
Mađioničar Blaine će živjeti u akvarijumu
Nedelju dana će spavati sa ribama!
          Mađioničar, koji se proslavio viseći u kutiji iznad Temze 44 dana, sprema se za novu 'čaroliju' - sedam dana i sedam noći provešće s ribama u ljudskom akvarijumu u New Yorku.  
 
1
Japanac čuvao novac u kanti za đubre
Vratili mu iz smeća - 42 200$!
    JAPANSKA je policija u četvrtak vratila pet milijuna jena (42.200 američkih dolara) muškarcu koji je izgubio taj novac kada ga je njegova supruga slučajno bacila sa smećem.
 
 
1
Albanija je najbučnija zemlja u Evropi
Tirana najbučnija!
       Albanija je zemlja najteže pogođena bukom u Evropi, a Tirana je najbučnija prijestonica u regiji, sudeći po novoj studiji.  
 
1
Ubojita karijera
Neustrašivi devetogodišnjak u koridi!
            Iz Meksika stižu vijesti o devetogodišnjem dječaku koji neustrašivo ulazi u koridu i maše crvenim plaštom pred bikovim očima. 
 
1
Na Aljasci besplatna dostava pizze i do 800 km
Besplatna avio dostava pizze!
       Kod nas se ponekad s dostavljačima pizze morate svađati uvjeravajući ih da ne živite toliko daleko koliko oni misle, dok je na Aljasci upravo suprotna situacija. Pizza koja kreće s aerodroma Pizza mogla bi se naputovati. 
 
1
Kakav otac, takav sin
Hrkanje je nasljedno!
          Kod djeteta čiji majka ili otac hrču postoji tri puta veća vjerovatnoća da će i ono biti ´glasan´ spavač, kažu američki naučnici.  
 
1
Uskoro
Laser za topljenje sala?
          Američki naučnici marljivo rade na laseru koji bi omogućio zagrijavanje i otapanje tjelesnih masnoća, a da se pritom ne ošteti koža. Koristili bi ga i za liječenje srca pa i celulita.  
 
1
U Maleziji
Telefonski račun - 218 bilijardi $!
          Jedan je Malezijac rekao da se skoro onesvijestio kad mu je stigao telefonski račun na 218 bilijardi dolara, uz napomenu da ga u roku od 10 dana mora platiti jer ga u suprotnom čeka sudska tužba, objavile su lokalne novine. 
 
1
Turistička agencija u Mađarskoj pokušava da zaradi na elementarnimnepogodama
Poplave - za "poplavu" turista!
       Turistička agencija u Mađarskoj našla je vrlo dobar način kako odlično zaraditi. Naime, velike poplave koje haraju Evropom okrenula je u svoju korist i organizovala turističke obilaske u područjima pogođenim prirodnom katastrofom. 
 
1
Za smanjenje učinaka tzv. jet laga
Naočare za let kroz oblake!
          Putnicima na dugim letovima sunčane naočare mogu pomoći da smanje učinke tzv. jet laga, tvrde naučnici. Istraživanje koje je finansirala kompanija British Airways sprovedeno je u svjetski uglednom Centru za spavanje u Edinburghu, a proučavalo je više od hiljadu putnika. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|