Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

2
Istraživanje
Jogom protiv visokog krvnog pritiska!
       Ako se svakodnevno praktikuje, joga može učestvovati u prevenciji povišenog krvnog pritiska, pokazalo je indijsko istraživanje. Hipertenzija ili visoki krvni tlak nije bolest nego znak problema koji su posljedica tjelesne, psihičke i emocionalne neravnoteže.  
 
2
"Efekat ljepote u prosječnosti"
Kako mozak prepoznaje ljepotu?
          Hoćemo li neku osobu smatrati lijepom ili ne, to zavisi od lakoće kojom naš mozak procesuira vizualnu informaciju, tvrde stručnjaci sa Instituta Kalifornija u San Diegu. 
 
2
Što možeš učiniti danas, ne ostavljaj za sjutra
Niste lijeni - imate procrastinitis!
          Posao mora biti završen do jutra i premda su dva mjeseca bila i više nego dovoljna, pred vama je cijela noć napornog posla. Zvuči poznato? Lijeka ima - ako s liječenjem započnete danas.  
 
2
Istraživanje
Steroidi, hormoni i - ode mozak!
          Sportisti koji zloupotrebljavaju hormone ili steroide koji se u tijelu pretvaraju u testosteron možda teže formi Supermana. No previše testosterona na kraju može dovesti do gubitka moždanih ćelija.  
 
2
Dvogodišnja djevojčica iz Perua rođena sa spojenim stopalima napravila prve korake
Prohodala mala sirena!
    Dvogodišnja djevojčica Milagros Cerron iz Perua, rođena sa spojenim stopalima, napravila je svoje prve korake. Njeni roditelji presretni su jer su dvije operacije omogućile maloj djevojčici da život provede izvan invalidskih kolicama. 
 
2
Revolucionarni izum
Pegla odlazi u istoriju?
          Peglanje, jedan od mnogima najmanje dragih kućnih poslova, moglo bi postati nepotrebna aktivnost ako se španski izum pokaže efikasnim i isplativim za proizvodnju. 
 
2
Vrećica od 35 grama čipsa = 12 žličica ulja.
Čips-generacija zabrinjava!
            Pojedete li vrećicu od 35 grama čipsa, upravo ste progutali i 12 žličica ulja. U Britaniji, gdje čips žvaču svakodnevno i obilnije nego igdje u Evropi, čips-generacija zabrinula je i ministarstvo zdravlja.  
 
2
Zbog demencije svaku seansu plaćao nekoliko puta
Milovao pa zaboravljao!
          Penzioner je plaćao seanse u kojima je pola sata milovao i ljubio grudi. Sud nema ništa protiv toga. Starac je senilan, pa je seanse plaćao nekoliko puta. Protiv toga ima.  
 
2
Poljakinja optužena zbog uzgajanja narkotika
Uzgajala marihuanu - za "živčanu" kravu!
    VARŠAVA - Poljakinja koja je sadila marihuanu kako bi smirila živce svojoj kravi optužena je pred sudom u gradu Lobezu za uzgajanje narkotika, objavila je policija.  
 
2
Seksualnost i dugovječnost
Doživjeti stotu - bolje od seksa!
    Četrdeset odsto Britanaca bilo bi spremno odreći se seksa kad bi im to garantovalo stogodišnji život, prema rezultatima ispitivanja objavljenima u petak. Žene (48) su spremnije od muškaraca (31) žrtvovati se u tu svrhu.
 
 
2
Rezultati Instituta za istraživanje medija Nielsen u SAD
Više TV - nego ukućana!
    WASHINGTON - Broj televizora nadmašio je broj osoba u američkom domaćinstvu, rezultati su Instituta za istraživanje medija Nielsen. 
 
2
THE FORBES LIST
Zarađuju milion dolara - na sat!
    Prvi put 400 najbogatijih tajkuna Amerike imaju svaki po barem milijardu dolara, a neki od njih zarađuju i do milion dolara po satu.  
 
2
Švajcarska klinika pomaže pri izvršenju samoubistva
Klinika za - samoubistva!
         Osnivač švajcarske klinike koja pomaže ljudima da umru ako to žele razljutio je opet javnost. Ovaj put onu britansku, jer je pozvao sve Britance koji su klinički depresivni da dođu u njegovu kliniku gdje će im on pomoći da zauvijek napuste ovaj svijet. 
 
2
Nesvakidašnji metod podučavanja starijih osoba stranim jezicima
Uče jezik - u gradskom prevozu!
          Litvanski glavni grad Vilnius uveo je nesvakidašnju metodu podučavanja starijih osoba stranim jezicima. Uskoro će u svim gradskim autobusima i tramvajima preko razglasa funkcionisati "kurs stranih jezika" putem kojeg će se izgovarati najkorisnije fraze na tri evropska jezika; poljskom, engleskom i litvanskom.  
 
2
Tvrde farmeri iz Rumunije
"Naduvane" krave - više mlijeka!
       Petoricu rumunskih farmera ispitala je policija nakon što je otkrila da svoje krave hrane kanabisom. Farmeri su mišljenja da su njihove krave – srećne krave.  
 
2
Ženski orgazam muškarcima velika nepoznanica
Orgazam, od žene ženi!
          Od 19 hiljada žena koje su učestvovale u anketi, prilikom posljednjeg seksa s muškarcem orgazam je doživjelo njih 69 posto. No, 76 posto pripadnica ljepšeg pola svršilo je vodeći ljubav sa ženom.  
 
2
Otkriće u etiopijskoj regiji Dikika oduševilo paleontologe
Kostur star - 3,3 miliona godina!
    LEIPZIG - Ostaci kostura za koji naučnici pretpostavljaju da je pripadao ženskom djetetu, star čak 3,3 miliona godina pronađeni su u etiopskoj regiji Dikika, izvijestili su naučnici s Instituta za evolucijsku antropologiju u Leipzigu Max Planck, prenose britanski mediji.  
 
2
Sadie Frost pridružila se Pameli Anderson i drugim zvijezdama
Golom guzom - štiti životinje!
    BIVŠA supruga Judea Lawa pridružila se Pameli Anderson i drugim zvijezdama koje su se skinule za akciju udruge za zaštitu životinja PETA.
 
 
1
Očajnički potezi
Razvode se - da zadrže posao!
          Jedna osnovna škola u Kini prekinula je održavanje nastave jer su se svi nastavnici koji predaju u njoj odlučili razvesti. 
 
1
Novi svjetski rekord
Na ramenima - helikopter!
          Austrijanac Franz Muellner postigao je novi svjetski rekord nakon što je na njegova leđa sletio helikopter težak 1,8 tona. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|