Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

1
Akcija slovačkih vlasti
Premještaju vjeverice - dalje od aviona!
    BRATISLAVA - Slovačke vlasti počele su premještati vjeverice koje nastanjuju šumu u neposrednoj blizini zračne luke u Bratislavi iz sigurnosnih razloga.  
 
1
Američki naučnik kao parametre uzeo cijenu cigareta i raširenost pušenja u SAD
Poskupljenja ne "gase" cigare!
    NEW YORK - Povećanje cijene cigareta najvjerovatnije nema nikakvog uticaja na odvraćanje ljudi od pušenja, ocijenio je Peter Franks, naučnik sa sveučilišta California-Davis u Sacramentu.  
 
1
U ekonomskoj gimnaziji u Heidelbergu
Sreća - školski predmet!
    HEIDELBERG - Gimnazija u njemačkom Heidelbergu prva je škola koja je uvela školski predmet pod nazivom "sreća".  
 
1
U Amazoni
Indijansko pleme - otvorilo prvu školu!
    Indijansko pleme Ashaninka otvorilo je prvi put u istoriji školu, osmišljenu da bi se oduprli ´Bijeloj kulturi´. Novootvorena škola u zapadnom dijelu džungle Amazone uči djecu urođenika lovu, poljoprivredi, te kako da se brinu za okolinu.  
 
1
Istraživanje sveučilišta u Nijmegenu i Brainclinics Diagnostics
Mobilni usporava - aktivnost mozga!
    AMSTERDAM - Holandski naučnici otkrili su da česta upotreba mobitela usporava moždanu aktivnost, ali povećava sposobnost mozga da se usredotoči na specifičnu temu, objavljeno je u ponedjeljak.  
 
0
Prošao je pun vijek otkad ga je modni magazin Vogue prvi put spomenuo
Sto godina grudnjaka!
    Prije tačno stotinu godina u američkom modnom magazinu Vogue prvi put pojavila se riječ grudnjak. Bilo je to doba kada se život žene počeo radikalno mijenjati, a u Sjedinjenim Državama organizacije za promovisanje prava žena oštro su se okrenule protiv omraženog korzeta tvrdeći kako je opasan za zdravlje.
 
 
0
Upoznali se zahvaljujući web-stranici za sklapanje poznanstava
Sina nazvali - Yahoo!
    TIJUANA - Meksičkom novorođenčetu roditelji su odlučili nadjenuti ime Yahoo, po internetskom portalu, jer su se upoznali zahvaljujući web-stranici za sklapanje poznanstava, izjavio je matičar u gradu Mexicali, na sjeverozapadu Meksika.
 
 
0
U ekskluzivnom stambenom kompleksu u Moskvi zabranili automobile domaće proizvodnje
Ruska kola im - bučna i štetna!
    MOSKVA - Ultraekskluzivni stambeni kompleks u Moskvi odlučio je na svojem području zabraniti automobile ruske proizvodnje zato što ih njihovi bogati stanari smatraju prebučnima i preštetnima za čistoću zraka.  
 
0
Novorođena djevojčica u Australiji iznenadila i svoje roditelje
Rođena s bujnom, crvenom kosom!
    Svaki roditelj nada se da će njegovo dijete po nečem biti posebno i privlačiti poglede ljudi. No, kada je djevojčica Katie-Lee Webster došla na svijet iznenadila je svoje roditelje svojom spektakularnom dugom i bujnom crvenom kosom.  
 
0
"Theobroma Cacao's" dizajnirala je prelijepe moderne cipele od čokolade
Čokoladne cipele - 50 odsto jeftinije od pravih!
    Čokolodarska firma "Theobroma Cacao´s" dizajnirala je prelijepe moderne cipele od čokolade, koje su za čak 50 posto jeftinije od pravih, a par košta samo 45 funti.  
 
0
Uhapšen neobični indonežanski lopov
U autobusu - krao kosu!
    Indonežanka Nurijama (35) poželela je, došavši prvi put u Džakartu, da obidje prestonicu gradskim autobusom.
 
 
0
Bivši agent CIA riješio da prošlost ostavi iza sebe
Prodaje pramen kose - Che Guevare!
    MIAMI - Bivši agent CIA, kubanski emigrant Gustavo Villoldo (71), koji je bio uključen u akciju hvatanja kubanskog revolucionara Che Guevare, tvrdi da ima njegov pramen kose i da ga je spreman ponuditi potencijalnim kupcima.  
 
0
Mladi par Amerikanaca, poslije liječenja steriliteta, dobio pet dječaka i djevojčicu
Na Floridi - rodjene šestorke!
    Mladi par Amerikanaca na Floridi dobio je, poslije liječenja steriliteta, šestorke - pet dječaka i jednu djevojčicu! 
 
0
Oko 7.000 parova istovremeno se poljubilo u subotu naveče u Tuzli
Ljubili se - za Guinessa!
    TUZLA - Oko 7.000 parova istovremeno se poljubilo u subotu naveče u Tuzli u pokušaju da taj događaj nađe svoje mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda, izjavio je tuzlanski gradonačelnik Jasmin Imamović. 
 
3
Najnovije istraživanje Sveučilišta u Virginiji
Muškarci rade u kući - do braka!
    Kućnii poslovi i dalje su tabu tema među muškarcima kako kod nas tako i u zemljama koje se smatraju naprednijim i manje patrijarhalnim. Najnovije istraživanje Sveučilišta u Virginiji pokazuje da u većini brakova i dalje postoji podjela na "muške i ženske poslove", a žena čim uđe u bračnu zajednicu preuzima ulogu kuvarice i spremačice. No, dok nisu u braku, muškarci se ponašaju potpuno drugačije.  
 
2
Prirodna tehnologija koju koriste pauci i neki gušteri mogla bi poslužiti i čovjeku
Otkrivena tajna - odjela Spidermana!
    Tajna Spidermanovog odijela u kojem se možete penjati vertikalnim zidovima više nije tako tajna. Prirodna tehnologija koju koriste pauci i neki gušteri mogla bi poslužiti i čovjeku da se popne uz zid zgrade ili visi naglavce s krova.  
 
2
Na sjeverozapadu Južne Afrike
Pronađen najveći dijamant!
    JOHANNESBURG - Najveći dijamant na svijetu pronađen je u ponedjeljak u rudniku u pokrajini na sjeverozapadu Južne Afrike, objavio je javni radio SAfm.
 
 
2
Poduhvat njemačkog umjetnika
Zaplovio u brodiću - od tetrapaka!
    Njemački umjetnik Frank Bölter (37) izradio je 9 metara dugačak brod od tetrapaka, kojim je htio zaploviti niz rijeku Elbu. No, poduhvat smionog umjetnika zaustavila je lokalna brodska vlast, jer njegov brod nije izgrađen od propisnog materijala. 
 
2
U Finskoj održano Svjetsko prvenstvo u bacanju mobilnih telefona
Pobjednik bacio mobilni - 89 metara!
    NYSLOTT S rezultatom od 89,62 metra, Finac Tommi Huotari pobjednik je ovogodišnjeg međunarodnog takmičenja u bacanju mobilnih telefona održanog u subotu u Nyslottu u Finskoj, domovini Nokije.
 
 
2
Hong Kong
Devetogodišnji dječak - najmlađi student!
    U teškoj bici upisa na prestižne fakultete, još jednom se dokazalo da je važniji mozak, od bilo čeg drugog, pa i godina. Dokaz za to je devetoigodišnji dječak March Tian Boedihardjo iz Hong Konga koji je postao najmlađi student ikad upisan na bilo koji fakultet na tom području.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|