Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

0
Čarobno plovilo Kapetana Roba
Sagradio brod - od štapića za sladoled!
    Amerikanac Robert Mekdonald sagradio je pravi vikinški brod od štapića za sladoled.
Brod dugačak 15 metara u besprijekornom je plovnom stanju, što dokazuje i činjenica da je isplovio iz Holandije, i zaputio se ka obali Velike Britanije.
 
 
0
Klinika za “Djecu po želji”
Vatrogasci "gase" - neplodnost!
    Klinika za “Djecu po želji” u Klagenfurtu uputila je javni poziv koruškim vatrogascima da doniraju svoju spermu za potrebe banke sperme te austrijske medicinske ustanove.
 
 
0
Ruski "odgovor na Valentinovo"
Rusija uvodi - dan "bračne ljubavi"!
    Rusi će 8. jula slaviti "svoga" svetog Valentina, ruski pandan prazniku koji se na zapadu slavi 14. februara, kako bi promovisali porodične vrijednosti, smanjili broj razvoda i porodično nasilje.  
 
0
Amerikanac kojem je presađeno srce okončao život isto kao i donor
Jedno srce - dva samoubistva!
    Amerikanac kojem je prije 12 godina transplantirano srce samoubice okončao je na isti način kao i njegov donor – pucavši sam sebi u vrat. Jedno srce, dva suicida, srž je ove bizarne priče objavljene u američkim medijima.
 
 
0
U Kopenhagenu
Za homoseksualce - posebno groblje!
    Posebno groblje za danske homoseksualce otvoreno je u Kopenhagenu, a organizacija Rainbow već je rezervisala 36 mjesta za urne, objavili su mediji u utorak.  
 
0
Na modnoj izložbi u Singapuru
Pokazali tange - od dijamanata!
    SINGAPUR – Na modnoj izložbi prikazane su 122.000 dolara vrijedne tanga-gaćice prekrivene dijamantima. Triumph Luxurious Diamond Thong optočen je sa 518 dijamanata uobličenih u cvjetni uzorak.  
 
0
Od napuštanja Bijele kuće, 2000.
Clintonovii zaradili - 109 miliona dolara!
    WASHINGTON - Senatorka Hillary Clinton i bivši predsjednik Bill Clinton zaradili su gotovo 109 miliona dolara otkako su godine 2000. napustili Bijelu kuću, kapitalizirajući svjetski interes za bivši predsjednički par i ulazeći u unosne poslovne poduhvate.  
 
0
Posledica globalnog zagrijavanja
Gradovima treba - "ventilacija"!
    MUENCHEN - Naučnici smatraju da će s klimatskim promjenama doći do iznadprosječnog porasta temperatura u gradovima i zahtijevaju urbanističke mjere kojima bi se omogućila "ventilacija gradova".  
 
0
Takva su vremena
Na pogreb - virtuelno!
    Osobe koje su ostale bez drage osobe, a zbog obaveza ili velike udaljenosti ne mogu učestvovati na posljednjem ispraćaju pokojnika, svoje posljednje zbogom mogu reći i virtuelno, internetom. 
 
0
Uhapšen prvi čovjek Sierra Gorda, mjesta na sjeveru Čilea
Gradonačelnik ometao - Jamesa Bonda!
    SANTIAGO - Gradonačelnik mjesta na sjeveru Čilea uhićen je u utorak jer je ometao snimanje filma o Jamesu Bondu koje se odvija u bližoj okolini.  
 
0
Nomofobija
Novi strah - izgubiti mobilni kontakt!
    Nekada su vjenčanje, novi posao ili odlazak zubaru bili glavni izvori fobija i stresnih situacija, no u današnje vrijeme jedan od glavnih izvora straha postaje ostanak bez mobilnog kontakta.  
 
3
Za vrijeme leta New York - Houston
U WC aviona - pronađen fetus!
    Ljudski fetus pronađen je u avionu avio- kompanije Continental, koji je u nedjelju poslijepodne sletio u vazdušnu luku Bush Intercontinental. U istragu je odmah uključen FBI kako bi se što prije utvrdilo što se tačno dogodilo za vrijeme leta New York - Houston. 
 
3
Uspjela jednogodišnja kampanja danske organizacije 'Topless fronta'
Dozvolili topless - na bazenima!
    Danske vlasti odlučile su dopustiti ženama topless kupanje na javnim bazenima i kupalištima. Naime, organizacija ´Topless fronta´ je nakon gotovo godinu dana lobiranja uspjela izboriti dopuštenje za kupanje bez gornjeg dijela kostima. 
 
2
Neobičan zatvorenik u meksičkom zatvoru
"Kriminalac" konačno - iza rešetaka!
    Zatvor na jugu Meksika dospio je u žižu svjetske javnosti zbog neobičnog zatvorenika - bika, koji će na "odsluženju kazne" ostati u pritvoru sve dok njegov gazda ne plati naknadu za štetu koju je napravio.
 
 
2
Jedni ga smatraju gadom, drugi žrtvom puritanske histerije
Seks političara sa djevojčicom - podijelio Dansku!
    KOPENHAGEN - Neposredno nakon Uskrsa u Danskoj, čiji stanovnici vrijede kao prilično slobodni u ophođenju sa seksom, izbila je ogorčena rasprava nakon što je objavljeno da je političar imao odnos s petnaestogodišnjakinjom.  
 
2
Thomas Beattie bio je žena, a sada će svojoj ženi roditi dijete
Muškarac ostao - trudan!
    Moja supruga Nancy i ja sasvim smo normalan, sretan mlad par. U našim životima nema ničega neobičnog. Barem je tako bilo dok nismo odlučili da rodim dijete – povjerio je mladi Thomas Beattie iz Oregona novinarima poznatog queer magazina Advocate.
 
 
2
Bingo
Spremačica "spremila" - najveći dobitak!
    Jedna spremačica osvojila je iznos koji se smatra najvećim dobitkom na Bingu dosad. Osvojenih 1,2 miliona funta podijeliće sa svojom susjedom. 
 
2
Istraživanje sveučilišta Hertfordshire
Otkrivaju imena - uspješna i privlačna!
    Britanski naučnici otkrili su da i muškarci i žene gaje duboke predrasude o drugima koje su zasnovane na njihovim imenima. Tako se, na primjer, Sophije i Rachel smatraju privlačnima, dok se imena Caroline i Helene povezuju s uspjehom. 
 
2
"Osjećaj za brojke"
Računanje nam je u genima!
    Mnogi ogledi pokazuju da je "osjećaj za brojke”, to jest sposobnost da odmah zapažamo brojnost nečega (u manjim količinama) čovjeku urođena, dok ostalo učimo u školi. 
 
2
Politehnički fakultet Nge An u Singapuru podstiče natalitet
Otvorili katedru - za flertovanje!
    U želji da podstakne natalitet, politehnički fakultet Nge An u Singapuru pokrenuo je, uz podršku vlade, kurs na kome studenti uče sve što treba o flertovanju i ljubavnim vezama. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|