Sedmica - Sport

0
Mediteranska rukometna konfederacija
Jednoglasno - predsjednik Radojičić!
    Nekadašnji predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Zoran Radojičić, koji je u protekle četiri godine bio potpredsjednik Mediteranske konfederacije, jednoglasnom odlukom delegata izabran je za za predsjednika Mediteranske rukometne konfederacije. 
 
0
U osmini finala Eurobasketa za košarkašice Crna Gora - Velika Britanija 71:92
"Crvene" eliminisane!
    Poslije pobjede nad Češkom, crnogorske košarkašice imale snage za korak više - poražene su od Velike Britanije 92:71 u meču za četvrtfinale Eurobasketa.  
 
0
Neočekivano, pred utakmicu 3. kola kvalifikacija za EP sa Kosovom
"Sokoli" (ne) igraju - pod pritiskom!
    Tandem iz Crvene zvezde u reprezentaciji Crne Gore se susreće sa pritiscima pred meč sa takozvanim Kosovom, saznaje MONDO. 
 
1
Pripadnik Protivterorističke jedinice Uprave policije prvi u praktičnom streljaštvu na takmičenju u BiH
Vujošević osvojio - još jedno zlato!
    Pripadnik Protivterorističke jedinice Uprave policije Saša Vujošević osvojio je prvo mjesto na regionalnom takmičenju prvog kola ljetnje lige Bosne i Hercegovine u praktičnom streljaštvu koje je održano u Sarajevu.  
 
1
Na turniru juniorskih selekcija rukometašica u Budimpešti
Mlade "lavice" - osvojile bronzu!
    Novi uspjeh crnogorskog rukometa - juniorke su osvojile bronzanu medalju na turniru u Budimpešti, koji je odigran kao uvertira za finalni turnir Lige šampiona za rukometašice.
Izabranice Suzane Lazović u polufinalu su poražene od domaćina Mađarske, dok su u meču za treće mjesto slavile protiv Slovenije. Na turniru je učestvovala i selekcija Rusije. 
 
1
U drugom meču finalne serije za prvaka ABA lige "Crvena zvezda m:ts" - "Budućnost Voli" 107:69
"Zvezda" (ni) je - završila posao!
    Aktuelni šampion ABA lige ne samo da nije uspio da napravi brejk u drugom meču finalne serije, deklasiran je od "Crvene Zvezde m:ts" 107:69 , pa se serija sada seli u Podgoricu.  
 
1
U utakmici 4. kola kvalifikacija rukometaša za EP Danska - Crna Gora 37:26
Prvaci se "osvetili" - "lavovima"!
    Za poraz od prije tri dana u "Morači" svjetski i olimpijski prvaci "osvetili" su se i to "debelo" "lavovima" u prepunoj "Royal areni" - u 4. kolu kvalifikacija rukometaša za EP Danska - Crna Gora 37:26 (14:11). 
 
1
U drugom meču četvrtfinala Lige šampiona za rukometašice "Vipers" - "Budućnost" 25:18 (11:8)
Opet ostale - bez F4!
    Rukometašice "Budućnosti" nijesu uspjele da izbore plasman na finalni turnir Lige šampiona koji će u maju biti odigran u Budimpešti – izabranice Dragana Adžića poražene su od "Vipersa" i u drugom meču četvrtfinala elitnog takmičenja 25:18 (11:8), pa će drugu godinu zaredom nastup završiti u četvrtfinalu.  
 
1
U prvoj utakmici finalne serije play-ofa za prvaka ABA lige "Crvena zvezda m:ts" - "Budućnost Voli" 91:72
U nastavku - šampion "zablokirao"!
    Aktuelni šampion ABA lige nije uspio da na startu finalne serije napravi brejk u Beogradu, u prvoj utakmici finalne serije play-ofa za prvaka ABA lige "Crvena zvezda m:ts" - "Budućnost Voli" 91:72.
Iako su cijelo prvo poluvrijeme vodili i imali egal rezutat, "plavi" su u nastavku totalno zablokirali i doživjeli ubjedljiv poraz.  
 
0
U majstrici polufinala "play-offa" ABA lige "Cedevita" - "Budućnost Voli" 73:78
Brane titulu - u reprizi!
    Košarkaši "Budućnost Voli" ostvarili su trijumf u najbitnijem meču sezone u majstorici polufinalne serije ABA lige nad Cedevitom rezultatom 73:78. 
 
1
Mladi Cetinjanin slavio na masters turniru u italijanskom Linjanu
Radović osvojio - novo zlato!
    Crnogorski stonoteniser Filip Radović osvojio je masters turnir u italijanskom Linjanu, u pojedinačnoj konkurenciji, prenosi Cetinjski list.
Radović je kao prvoplasirani sa sva tri maksimalna trijumfa završio takmičenje u “B” grupi u klasi “S10”. 
 
2
U finalu na Mediteranskom prvenstvu rukometaša Crna Gora - Francuska 27:28
"Crveni" osvojili - srebro!
    Kadetska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Mediteranskom prvenstvu rukometaša u Egiptu – Brana Božovića u uzbudljivom finalu poraženi su od selekcije Francuske 28:27 (8:11, 10:9, 10:7). 
 
2
U 23. meču Evrolige u Kaunasu "Žalgiris" - "Budućnosti""Budućnost" 84:76
Fedor Žugić ušao - u istoriju!
    Košarkaši "Budućnosti" izgubili su meč 23. kola Evrolige.U Kaunasu, domaći "Žalgiris" bio je bolji sa 84:76, iako je rezultatski bilo prilično neizvjesno do posljednje četvrtine.
U posljednjem minutu meča debitovao je i Fedor Žugić i tako postao najmlađi igrač u istoriji Evrolige koji je zaigrao meč sa samo 15 godina i 157 dana. 
 
2
U kvalifikacionoj utakmici košarkaša za plasman na SP Ukrajina - Crna Gora 74:76
Strpljivo do - trijumfa!
    - Crna Gora je moja zemlja, Ukrajina moja košarkaška zemlja. Počeli smo loše, ali nijesmo ušli u paniku. Bili smo strpljivi, a zatim odigrali odlično u drugom poluvremenu. Čestitke momcima na pobjedi. Nijesmo komplikovali, to je bio ključ u preokretu. Bili smo fokusirani nakon poluvremena, igrali smo jednostavan pik-n-rol, tražili dodatni pas i na kraju smo uspjeli - objasnio je Zvezdan Mitrović, selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, koja je u kvalifikacionoj utakmici za SP savladala Ukrajinu u Kijevu 74:76 i gotovo obetbijedila plasman na Mundobasket. 
 
3
Handball planet
U osam najboljih - dvije "lavice"!
    Najbolje lijevo krilo na svijetu u 2018. je Majda Mehmedović, a Jovanka Radičević najbolja je igračica na svijetu, na poziciji desnog krila - rezultati su takmičenja održanog u organizaciji NBSC (New Belgrade Summer Cup), koji je objavio portal Handball planet. 
 
1
Žrijeb u Briselu za EP odbojkaša
"Crveni" na "lale" - u Roterdamu!
    Odbojkaši Crne Gore na Evropskom prvenstvu igraće u grupi D protiv selekcija Holandije, Poljske, Češke, Estonije i Ukrajine - odlučeno je večeras na žrijebu u Briselu.
Naša grupa igraće se u Roterdamu, Holandija. Na žrijebu u Briselu je ispred Odbojkaškog saveza Crne Gore prisustvovao predsjednik Cvetko Pajković. 
 
0
U 17.kolu Eurolige "Maccabi FOX Tel Aviv" - "Budućnost VOLI" 81:76
U finišu - fallilo sreće!
    Plavi nijesu uspjeli da u 17.kolu upišu prvu pobjedu na gostovanjima u Evroligi.
Košarkaši Budućnost VOLI poraženi su u 17. kolu Evrolige od ekipe "Maccabi FOX Tel Aviv" rezultatom 81-76.  
 
0
U 6. kolu grupe "C" Crna Gora - Moldavija 3:0 (25:18, 25:21 i 25:13)
Odbojkaši na Evropskom prvenstvu!
    Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore plasirala se prvi put na Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Francuskoj, Sloveniji, Belgiji i Holandiji.
Naši odbojkaši savladali su večeras u Budvu, u šestom kolu "C" grupe, selekciju Moldavije 3:0 (25:18, 25:21 i 25:13). 
 
0
"Swimming World"
Ivović - vaterpolista svijeta!
    Crnogorski reprezentativac i vaterpolista italijanskog "Pro Reka" Aleksandar Ivović izabran je za najboljeg igrača na svijetu u izboru prestižnog časopisa o vodenim sportovima iz Sjedinjenih Američkih Država "Swimming World", koji izlazi od januara 1960. 
 
0
U 16. kolu Evrolige "AX Armani Exchange Olimpia Milan" - "Budućnost Voli" 111:94
Repeša debitovao - porazom!
    Košarkaši "Budućnost Voli" nijesu uspjeli da zabilježe prvu pobjedu na gostivanju u Evroligi. Na debiju trenera Jasmina Repeše "plavi" su u 16. kolu poraženi od "AX Armani Exchange Olimpia Milan" 111:94.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|